Klasyczne babeczki w foremkach
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajka z cukrem mikserem, aż będą gładkie.
2. Dodaj zmiękczone masło, ubij.
3. Dodaj mąkę pszenną i proszek do pieczenia, wymieszaj ciasto.
4. Wlej ciasto do papierowych lub silikonowych foremek, musisz wypełnić 2/3 części.
5. Babeczki piecze się w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut. Podawaj na stole na ciepło, w razie potrzeby posyp cukrem pudrem i udekoruj świeżymi jagodami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g