mini pizza z ciasta francuskiego

pyszna domowa pizza w kilka minut. Najszybsza Pizza, jaką możesz zrobić w domu. Gotowe ciasto francuskie zawsze można kupić z wyprzedzeniem. Możesz wziąć dowolne nadzienie według własnych upodobań. Proponuję najprostszą opcję z kiełbasami i marynowanymi ogórkami, dzieci pokochają tę pizzę.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 44 % 22 g
węglowodany 40 % 20 g
310 kcal
IG: 5 / 95 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mini pizzę z ciasta francuskiego? Przygotuj składniki. Ciasto francuskie można wziąć w sklepie, można je przygotować samodzielnie. Wybierając ciasto francuskie, preferuj wersję bez drożdży, takie ciasto lepiej zachowa nadzienie i kształt, a lepiej przygotować słodkie wypieki z drożdży. Kiełbasy wybierz sprawdzonego producenta o dobrym składzie. Ogórki kiszone nie są kwaśne. Keczup i majonez można zastąpić świeżymi pomidorami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmij ciasto francuskie z opakowania, Lekko rozmroź w temperaturze pokojowej, a następnie oddziel warstwy od siebie i pozostaw na kolejne 1,5 godziny do ostatecznego rozmrożenia. Podziel rozmrożone ciasto na porcje. Mam ciasto z dwóch talerzy, każdą płytkę pokroiłem na cztery części. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odpowiednią ilość keczupu i majonezu wymieszaj w misce i nałóż tę mieszankę na każdą porcję pokrojonego ciasta francuskiego. Nałożyłem gdzieś łyżeczkę. Nałóż na ciasto tak, aby sos nie pozostał bez nadzienia, w przeciwnym razie się przypali. Lepiej, żeby sos nie sięgał po brzegi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wytnij wybrane kiełbaski losowo - mogą to być koła, pół koła lub bloki, jak chcesz. Ułóż równomiernie pokrojone kiełbaski na kawałkach ciasta z sosem. W sumie miałem dwie standardowe kiełbaski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ogórki kiszone są również krojone losowo i układane na półfabrykatach do pizzy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wybrany ser (mój ser ma 48% tłuszczu) zetrzyj na grubej tarce i równomiernie rozłóż na każdym kawałku pizzy. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ostrożnie przenieś pizze na blachę do pieczenia. Umieść blachę do pieczenia z pizzą w nagrzanym piekarniku na 10 do 15 minut. Czas pieczenia zależy od mocy piekarnika. Gotowa Pizza rumiana, z lekko uniesionym ciastem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i ostrożnie połóż na talerzu. Podawaj pizzę na gorąco jako samodzielne danie lub jako dodatek do śniadania, lunchu lub kolacji.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .

odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy