skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mini pizzę z ciasta francuskiego? Przygotuj składniki. Ciasto francuskie można wziąć w sklepie, można je przygotować samodzielnie. Wybierając ciasto francuskie, preferuj wersję bez drożdży, takie ciasto lepiej zachowa nadzienie i kształt, a lepiej przygotować słodkie wypieki z drożdży. Kiełbasy wybierz sprawdzonego producenta o dobrym składzie. Ogórki kiszone nie są kwaśne. Keczup i majonez można zastąpić świeżymi pomidorami.
Krok 2:
Wyjmij ciasto francuskie z opakowania, Lekko rozmroź w temperaturze pokojowej, a następnie oddziel warstwy od siebie i pozostaw na kolejne 1,5 godziny do ostatecznego rozmrożenia. Podziel rozmrożone ciasto na porcje. Mam ciasto z dwóch talerzy, każdą płytkę pokroiłem na cztery części. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Krok 3:
Odpowiednią ilość keczupu i majonezu wymieszaj w misce i nałóż tę mieszankę na każdą porcję pokrojonego ciasta francuskiego. Nałożyłem gdzieś łyżeczkę. Nałóż na ciasto tak, aby sos nie pozostał bez nadzienia, w przeciwnym razie się przypali. Lepiej, żeby sos nie sięgał po brzegi.
Krok 4:
Wytnij wybrane kiełbaski losowo - mogą to być koła, pół koła lub bloki, jak chcesz. Ułóż równomiernie pokrojone kiełbaski na kawałkach ciasta z sosem. W sumie miałem dwie standardowe kiełbaski.
Krok 5:
Ogórki kiszone są również krojone losowo i układane na półfabrykatach do pizzy.
Krok 6:
Wybrany ser (mój ser ma 48% tłuszczu) zetrzyj na grubej tarce i równomiernie rozłóż na każdym kawałku pizzy. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ostrożnie przenieś pizze na blachę do pieczenia. Umieść blachę do pieczenia z pizzą w nagrzanym piekarniku na 10 do 15 minut. Czas pieczenia zależy od mocy piekarnika. Gotowa Pizza rumiana, z lekko uniesionym ciastem.
Krok 7:
Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i ostrożnie połóż na talerzu. Podawaj pizzę na gorąco jako samodzielne danie lub jako dodatek do śniadania, lunchu lub kolacji.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g