Klasyczne babeczki wymagają najprostszego składu produktów: mąki, jajek, cukru, masła i dowolnego płynu, takiego jak mleko, kefir. Ciasto nie jest kruche, nie biszkoptowe-coś pomiędzy tymi odmianami. I oczywiście dla klasyków, do których przyzwyczajeni są mieszkańcy Rosji, rodzynki bez pestek są koniecznie brane. Na wierzchu babeczki posypane cukrem pudrem.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach Klasyczne babeczki:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
jaja kurze | 80 | 12.7 | 10.9 | 0.3 |
mąka pszenna | 325 | 12 | 1 | 67 |
rodzynki | 280 | 2.9 | 0.6 | 66 |
aby babeczki były delikatniejsze, ciasto na nie może być cieplejsze, ale nie tak płynne, aby się rozprowadzało. Formularze są zwykle wypełnione jedną trzecią całej objętości. Ponieważ te wypieki dobrze się wznoszą (co dzieje się z powodu sody lub proszku do pieczenia). Piec zawsze w rozgrzanym piekarniku. Możesz wziąć metalowe lub silikonowe formy o różnych rozmiarach. Babeczki mogą być małe, porcjowane lub duże, w jednym cieście, które następnie kroi się na kawałki.
różne przepisy używają różnych potraw. Jako dodatek do ciasta babeczkowego można dodać kakao, świeże warzywa, owoce, jagody, kandyzowane owoce, suszone owoce, startą skórkę, orzechy. A także nadzienie w postaci kremów, makaronów, dżemu, dżemu. Jeśli ciasto ma polewę, automatycznie zamienia się w babeczkę (rodzaj babeczki z kremem na wierzchu).
istnieje kilka sekretów robienia bujnych i pysznych klasycznych babeczek.
Po pierwsze, wyrabianie ciasta dla nich zaczyna się od wcierania masła w puszystą masę wraz z cukrem lub proszkiem. Następnie dodaje się do niego pozostałe składniki, na końcu-kefir lub mleko.
pięć najszybszych przepisów na klasyczne babeczki:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Fondant klasyczny | 25 min | 333 | +54 |
Klasyczne babeczki w foremkach | 35 min | 329 | +208 |
Klasyczne babeczki czekoladowe | 45 min | 358 | +204 |
babeczka twarogowa klasyczna | 1 h | 305 | +119 |
Klasyczna babeczka z rodzynkami | 1 h | 383 | +103 |
po drugie, musisz ubijać tak szybko, jak to możliwe i nie opóźniać tego procesu, aby przypadkowo nie zabić oleju.
aby ciasto trwało jak najdłużej po upieczeniu, możesz dodać trochę skrobi podczas ugniatania.