skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W misce do ciasta włóż miękkie masło i cukier.
Krok 2:
Dobrze zmiel, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dodaj jajka.
Krok 4:
Dodaj rozpuszczoną czekoladę.
Krok 5:
Dodaj kefir i ubij.
Krok 6:
Okaże się bujną i bardzo smaczną masą.
Krok 7:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać szczyptę soli dla pikanterii.
Krok 8:
Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Krok 9:
Przygotuj kokilki i włóż do nich ciasto. Wychodzi 16-18 babeczek.
Krok 10:
Włóż do gorącego piekarnika i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Krok 11:
Schłodzić gotowe babeczki.
Krok 12:
Babeczki są porowate i miękkie.
Krok 13:
Aby uzyskać krem, ubij miękkie masło z cukrem pudrem.
Krok 14:
Dodaj cukier waniliowy i ubij dalej, aż będzie gładki.
Krok 15:
Stopniowo dodawaj wodę i ubijaj za każdym razem, aż będzie gładka. Woda sprawia, że krem nie jest tak tłusty i lżejszy.
Krok 16:
Podziel krem na porcje i dodaj barwnik.
Krok 17:
W torbie umieść krem w segmentach.
Krok 18:
Udekoruj babeczki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g