skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z gotowanym skondensowanym mlekiem? Aby je przygotować, przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować je samodzielnie. Gotowe ciasto jest sprzedawane zamrożone, więc wcześniej wyjmij je z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło.
Krok 2:
Połóż warstwę ciasta francuskiego na stole lekko posypanym mąką. Następnie pokrój go w trójkąty.
Krok 3:
Rozwałkuj trochę każdy trójkąt i połóż trochę gotowanego skondensowanego mleka na szerokiej części. Przekręć w bajgle. Sam gotuję skondensowane mleko. Aby to zrobić, wystarczy gotować zamknięty słoik zwykłego skondensowanego mleka we wrzącej wodzie przez 2 godziny. A następnie całkowicie ostudzić. Ale możesz użyć gotowanego skondensowanego mleka ze sklepu.
Krok 4:
Ułóż gotowe bajgle na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do ciasta.
Krok 5:
Równomiernie posmaruj powierzchnię wszystkich rogalików żółtkiem. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20 do 30 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 6:
Gotowe rogaliki będą miały piękny złoty kolor. Ta ilość ciasta daje 16 małych krussanów. Jeśli chcesz zrobić duże rogaliki, pokrój ciasto na większe segmenty.
Krok 7:
Gotowe rogaliki ostudź trochę i poczęstuj się. Na Zewnątrz mają apetytową, chrupiącą skórkę, a wewnątrz miękkie ciasto z soczystym nadzieniem. Możesz posypać je trochę cukrem pudrem. Smacznego!
podczas pieczenia rogalików z ciasta francuskiego w kuchni unosi się niepowtarzalny aromat świeżych, domowych wypieków. Przygotowują się bardzo prosto i szybko, więc mogą być świetnym początkiem dnia.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g