skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Amerykańskie ciasteczka z czekoladą? Przygotuj składniki. Wyjmij wszystkie produkty z lodówki z wyprzedzeniem, masło i jaja kurze powinny mieć temperaturę pokojową. W razie potrzeby możesz wziąć czekoladę mleczną, ciasteczka będą słodsze, w tym przypadku zmniejsz ilość cukru. Jeśli nie ma brązowego cukru, możesz użyć tylko zwykłego białego.
Krok 2:
W misce umieść zmiękczone masło. Jeśli nie zdążyłeś wcześniej wyjąć masła z lodówki, możesz go lekko zmiękczyć w łaźni wodnej, ale nie całkowicie go stopić. Dodaj biały i brązowy cukier, sól i szczyptę waniliny do masła. Ubij wszystko mikserem na jednorodną puszystą masę, powinna nieznacznie zwiększyć objętość.
Krok 3:
W misce ubij jedno jajko kurze i dodaj jedną łyżkę mąki, ponownie ubij mikserem.
Krok 4:
Następnie dodaj drugie jajko, ubij mikserem.
Krok 5:
Następnie Dodaj części mąki i proszku do pieczenia. Zagnieść ciasto łyżką. Powinien być gęsty w konsystencji, ale nie ciasny, miękki i lepki.
Krok 6:
Posiekaj czekoladę nożem lub posiekaj blenderem, kawałki powinny być duże. Dodaj czekoladę do ciasta i wymieszaj.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie włóż miskę ciasta do lodówki, aby ostygła.
Krok 8:
Wyłóż blachę do pieczenia lub ruszt papierem do pieczenia. Lepiej upiec ciasteczka na ruszcie, aby zostały wydmuchane od dołu. Ciasto wyłożyć łyżką stołową na papier, około jednej pełnej łyżki na ciastko. Pozostaw miejsce między ciasteczkami, ponieważ podczas pieczenia znacznie się powiększy. Piecz przez około 15 minut (skup się na pracy piekarnika). Ciasteczka powinny być lekko zrumienione.
Krok 9:
Ostrożnie wyjmij ciasteczka z rusztu i połóż na talerzu, każde ciastko osobno, ponieważ jest miękkie, gdy jest ciepłe. Gdy ciasteczka ostygną, stwardnieją, a następnie można je przenieść. Podawaj ciasteczka z herbatą, kawą lub mlekiem. Miłego picia herbaty!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
wszystkie sekrety pieczenia z ciasta kruchego, dlaczego okazuje się suche, twarde lub bez smaku i jak tego uniknąć, przeczytaj artykuł o kruchym i delikatnym cieście kruchym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g