skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weźmy więc takie produkty.
Krok 2:
Ugotuj krem z budyniem. Mleko mieszamy z suchą paczką budyniu i cukrem. Podpalamy i gotujemy stale mieszając, aż zgęstnieje.
Krok 3:
Zdejmij gotowy budyń z ognia i dodaj posiekane masło. Wszystko wymieszaj. Przykryj folią w kontakcie i wstaw do ostygnięcia . Można go wynieść na zimno.
Krok 4:
W przypadku ciasta rozbij jajka do miski miksera, lekko ubij. Dodaj mleko skondensowane i kakao. Bierzemy ze średnią prędkością. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 5:
Teraz bierzemy papier. Narysuj okrąg o wymaganym rozmiarze. Rozłóż 2-3 łyżki ciasta. Rozmazujemy go w całym kręgu. Dobrze posmaruj krawędzie.
Krok 6:
Piec takie ciasto przez 3 minuty w około 180gr.
Krok 7:
Odwróć gotowe ciasto na inny arkusz i ostrożnie usuń papier. I usuwamy go na bok, aby ostygł. Robimy to z innym ciastem.
Krok 8:
Ciasta nie układają się jeden na drugim. Są bardzo lepkie. Przyciąłem krawędzie. Aby to zrobić, wziąłem mniejszy pierścień i nacisnąłem ciasto.
Krok 9:
Teraz składamy ciasto. Jeszcze raz dobrze wymieszaj krem. Ciasto kładziemy na naczyniu lub podłożu. Rozłóż krem, około 2-3 łyżki.
Krok 10:
Robimy to z resztą ciast. Zrobiłam 1,5 porcji. Teraz zawiń ciasto folią i włóż do lodówki na 5 godzin. Możesz na noc.
Krok 11:
W przypadku kremu białkowego wymieszaj cukier z wodą, podpal. Kiedy się zagotuje, włącz białka . Zmniejsz syrop i gotuj do 122 stopni. Na koniec dodaj cytrynę do cienkiej nici lub kulki i dobrze wymieszaj. Białka nie przestają bić i wlać syrop cienkim strumieniem. Następnie ubij krem, aż zacznie owijać się wokół trzepaczki. Wszystko zależy od mocy miksera. Czas od 4 minut do 12. Możesz ozdobić dowolnym innym kremem.
Krok 12:
Oto jest w przekroju. Cóż, bardzo miękki, delikatny i wkurzony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g