ciasto czekoladowa dziewczyna

bardzo smaczne delikatne ciasto. Zwłaszcza z kremem białkowym! Ciasto Chocolate Girl-piękne, smaczne, pachnące. Jeśli robiłaś już mleczną dziewczynę, to ciasto też ci się spodoba. Jest dla miłośników wszystkiego, co czekoladowe. Bardzo go lubię. Do ciasta podajemy herbatę, kawę.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 25 grudnia-1 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 74 % 40 g
261 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weźmy więc takie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj krem z budyniem. Mleko mieszamy z suchą paczką budyniu i cukrem. Podpalamy i gotujemy stale mieszając, aż zgęstnieje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zdejmij gotowy budyń z ognia i dodaj posiekane masło. Wszystko wymieszaj. Przykryj folią w kontakcie i wstaw do ostygnięcia . Można go wynieść na zimno.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przypadku ciasta rozbij jajka do miski miksera, lekko ubij. Dodaj mleko skondensowane i kakao. Bierzemy ze średnią prędkością. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz bierzemy papier. Narysuj okrąg o wymaganym rozmiarze. Rozłóż 2-3 łyżki ciasta. Rozmazujemy go w całym kręgu. Dobrze posmaruj krawędzie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec takie ciasto przez 3 minuty w około 180gr.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Odwróć gotowe ciasto na inny arkusz i ostrożnie usuń papier. I usuwamy go na bok, aby ostygł. Robimy to z innym ciastem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasta nie układają się jeden na drugim. Są bardzo lepkie. Przyciąłem krawędzie. Aby to zrobić, wziąłem mniejszy pierścień i nacisnąłem ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz składamy ciasto. Jeszcze raz dobrze wymieszaj krem. Ciasto kładziemy na naczyniu lub podłożu. Rozłóż krem, około 2-3 łyżki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Robimy to z resztą ciast. Zrobiłam 1,5 porcji. Teraz zawiń ciasto folią i włóż do lodówki na 5 godzin. Możesz na noc.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W przypadku kremu białkowego wymieszaj cukier z wodą, podpal. Kiedy się zagotuje, włącz białka . Zmniejsz syrop i gotuj do 122 stopni. Na koniec dodaj cytrynę do cienkiej nici lub kulki i dobrze wymieszaj. Białka nie przestają bić i wlać syrop cienkim strumieniem. Następnie ubij krem, aż zacznie owijać się wokół trzepaczki. Wszystko zależy od mocy miksera. Czas od 4 minut do 12. Możesz ozdobić dowolnym innym kremem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oto jest w przekroju. Cóż, bardzo miękki, delikatny i wkurzony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g

Podobne przepisy