skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto warstwowe z kapustą? Przygotuj jedzenie. Moje ciasto jest domowe, bez drożdży. Możesz kupić. Z drożdżami lub bez, nie ma różnicy, weź to, co kochasz, to nie jest ważne. Jeśli ciasto jest zamrożone, najpierw rozmrozić, przenosząc je z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Weź warzywa do smaku. Mam koperek.
Krok 2:
Przygotuj nadzienie. Jak zrobić nadzienie? Jajka zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Gotuj przez około 10 minut po ugotowaniu, a następnie ostudź, zalewając zimną wodą.
Krok 3:
Drobno posiekaj kapustę.
Krok 4:
Rozgrzej patelnię, włóż masło i rozpuść. Połóż kapustę, przykryj patelnię pokrywką. Piecz kapustę, od czasu do czasu mieszając, na małym ogniu przez około 15-20 minut. Powinien zmniejszyć objętość o połowę i stać się miękki. Wyłącz ogrzewanie. Całkowicie ostudź kapustę.
Krok 5:
Obierz jajka. pokrój w dość dużą kostkę.
Krok 6:
Dobrze umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
Krok 7:
W dużej misce włóż schłodzoną kapustę, jajka, zioła, dodaj sól, pieprz, cukier.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj. Posmakuj soli, w razie potrzeby dodaj. Nadzienie powinno być dobrze słone, ponieważ ciasto francuskie nie jest słone. Nasze nadzienie jest gotowe.
Krok 9:
Ciasto francuskie rozwałkować na stole posypanym mąką. Powinieneś dostać prostokąt o wymiarach 60 na 40 cm, Grubość warstwy wynosi około 5 mm.
Krok 10:
Umieść nadzienie na środku prostokąta, cofając się o 10 cm od krawędzi.
Krok 11:
Złóż krawędzie w kierunku środka, zakrywając nadzienie. Ściśnij szew. Złóż pozostałe ciasto.
Krok 12:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Połóż na nim ciasto szwem w dół. Z resztek ciasta Wytnij dekorację zgodnie z życzeniem. Zrób otwory w środku, aby umożliwić ucieczkę pary. Nie możesz niczego ozdobić i wykonać ukośne cięcia w jodełkę.
Krok 13:
Ubij żółtko widelcem, możesz dodać trochę wody lub mleka. Posmaruj wierzch ciasta za pomocą pędzla. Możesz posypać ciasto sezamem.
Krok 14:
Piecz ciasto przez około 30 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Wyjmij gotowe ciasto, lekko ostudź i podawaj, krojąc na porcje. Smacznego!
ciasto było aromatyczne, miękkie, z dużą ilością nadzienia.
pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g