skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowałem niezbędne produkty do przygotowania bułki z cukinii. Wcześniej usmaż cebulę, marchewkę, grzyby na patelni. Schłodzone nadzienie przeniesiono na osobny talerz.
Krok 2:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 3:
Zetrzyj cukinię na grubej tarce.
Krok 4:
Sól i odstaw na 10 minut, aby uwolnić sok. Spuszczam ten sok.
Krok 5:
Do wyciśniętej cukinii dodaję jaja kurze, posiekane warzywa.
Krok 6:
Mąka, proszek do pieczenia, przyprawy.
Krok 7:
Wszystko mieszam w jednorodną masę.
Krok 8:
Gotową masę rozprowadzam na blasze wyłożonej matą silikonową i wszystko równomiernie rozprowadzam.Pieczę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20-25 minut, w zależności od piekarnika. Piec na złoty kolor.
Krok 9:
Wyjmuję ciasto z cukinii z piekarnika, rozprowadzam nadzienie z marchwi, cebuli i grzybów. Posyp startym serem (zostawiam trochę sera do dekoracji bułki).
Krok 10:
Zwijam się w rolkę.
Krok 11:
Na wierzch bułki smaruję kwaśną śmietaną i posypuję startym serem.
Krok 12:
Ponownie wkładam do piekarnika na 5-7 minut, aby uzyskać złotą skórkę.
Krok 13:
Wyjmuję bułkę z piekarnika, pozwalam jej całkowicie ostygnąć.
Krok 14:
Kroję i podaję. Smacznego!!!
bułka z cukinii jest przygotowywana dość prosto, okazuje się smaczna, piękna i tania, może być podawana jako przekąska lub jako niezależne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g