Rolada warzywna z cukinii z serem

możesz ugotować taką bułkę z cukinii nie tylko do codziennej diety! Zasadniczo nadzienie może być absolutnie dowolne, najważniejsze jest przygotowanie ciasta z cukinii. W roli nadzienia można użyć smażonych grzybów lub mięsa mielonego, startego sera z posiekanymi ziołami, wszelkich pokrojonych warzyw i innych produktów. Aby wzmocnić smak, nadzienie można uzupełnić dowolnymi przyprawami według własnego gustu.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 35 % 6 g
100 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowałem niezbędne produkty do przygotowania bułki z cukinii. Wcześniej usmaż cebulę, marchewkę, grzyby na patelni. Schłodzone nadzienie przeniesiono na osobny talerz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj cukinię na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól i odstaw na 10 minut, aby uwolnić sok. Spuszczam ten sok.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do wyciśniętej cukinii dodaję jaja kurze, posiekane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mąka, proszek do pieczenia, przyprawy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko mieszam w jednorodną masę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotową masę rozprowadzam na blasze wyłożonej matą silikonową i wszystko równomiernie rozprowadzam.Pieczę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20-25 minut, w zależności od piekarnika. Piec na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmuję ciasto z cukinii z piekarnika, rozprowadzam nadzienie z marchwi, cebuli i grzybów. Posyp startym serem (zostawiam trochę sera do dekoracji bułki).

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwijam się w rolkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na wierzch bułki smaruję kwaśną śmietaną i posypuję startym serem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ponownie wkładam do piekarnika na 5-7 minut, aby uzyskać złotą skórkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wyjmuję bułkę z piekarnika, pozwalam jej całkowicie ostygnąć.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Kroję i podaję. Smacznego!!!

bułka z cukinii jest przygotowywana dość prosto, okazuje się smaczna, piękna i tania, może być podawana jako przekąska lub jako niezależne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy