babeczki ze świeżą kapustą
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Połącz jogurt z sodą, wymieszaj.
Krok 3:
Wbij jajko. Dodaj sól, cukier i wymieszaj.
Krok 4:
Wlej olej roślinny, mieszaj, aż będzie gładki.
Krok 5:
Wlej przesianą mąkę w częściach. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ilość mąki zależy od gęstości jogurtu.
Krok 6:
Dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę.
Krok 7:
Drobno posiekaj kapustę i dodaj do ciasta. Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Ciasto układamy w porcjach na 2/3 ich objętości.
Krok 9:
Piec w 180 stopniach. 20-25 minut do zarumienienia.
zamiast zielonej cebuli możesz użyć dowolnej zieleni do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g