babeczki z twarogiem i warzywami na Nowy Rok

niezwykłe połączenie twarogu i warzyw! Szybki i soczysty. Babeczki z przekąskami z twarogiem i warzywami są przygotowywane w pośpiechu. Wyglądają jak małe zapiekanki. W razie potrzeby możesz wytrzeć twaróg. Babeczki są miękkie i soczyste dzięki świeżym warzywom. Można je podawać na śniadanie lub przekąskę zarówno na zimno, jak i na ciepło.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 20 % 4 g
124 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajko, aż będzie gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce, umyj warzywa, drobno posiekaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa kroimy w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz jajko z twarogiem, serem i ziołami, wymieszaj. Solić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj pokrojone warzywa i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj łyżkę mąki, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż masę w porcjach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczemy w podgrzanym do 180 stopni. piekarnik 15-20 minut, aż się zarumieni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Babeczki z przekąskami można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

opcjonalnie możesz dodać przyprawy do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal / 100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy