Chudy mannik na soku pomarańczowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj cukier do soku.
Krok 2:
Dodaj semolinę.
Krok 3:
Wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj masło, skórkę z cytryny.
Krok 5:
Wymieszaj i pozostaw masę na 30 minut, aby semolina pęczniała.
Krok 6:
Dodaj sodę i mąkę w dwóch dawkach.
Krok 7:
Wymieszaj wszystko.
Krok 8:
Ciasto jest gotowe.
Krok 9:
Włóż ciasto do formy wysmarowanej olejem i posypanej mąką.
Krok 10:
Piec w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 11:
Ostudź trochę i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g