skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przesiej mąkę przez sito.
Krok 2:
Przesiać kakao przez sito.
Krok 3:
Weź suchą i czystą miskę, w której rozbijamy jajka.
Krok 4:
Ubij jajka mikserem na białą pianę, dodając cukier w małych porcjach.
Krok 5:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego i kontynuuj ubijanie. Powstała bardzo bujna mieszanka jaj i cukru.
Krok 6:
Wymieszaj kakao z mąką na gładką masę i przesiewaj, Dodaj do naszej mieszanki jajeczno-cukrowej.
Krok 7:
Delikatnie wymieszaj, podnieś naszą mieszankę łopatką, zachowując jej lekkość i lekkość.
Krok 8:
Weź formę do ciasta, przykryj ją pergaminem i posmaruj masłem...
Krok 9:
Włóż do niego nasze ciasto.
Krok 10:
Pozwól naszej masie czekoladowej rozproszyć się w formie i odstawić na 20-30 minut.
Krok 11:
Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35 minut. Wyłącz piekarnik i odstaw biszkopt na 5 minut. Schłodzić gotowy biszkopt przez 15-20 minut przy uchylonych drzwiach w wyłączonym piekarniku.
Krok 12:
Wyjmujemy z piekarnika formę z biszkoptem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Krok 13:
Przechodzimy przez formę cienkim ostrzem noża, otwieramy formę, usuwamy pierścień i usuwamy spód pergaminem.
Krok 14:
Pyszny, dość miękki i przewiewny biszkopt jest gotowy! Pokrój nasz biszkopt na trzy równe części, które są następnie nasączone kremem, do smaku i dla amatora.
Krok 15:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie w domu idealnego biszkoptu na ciasto razem!
idealny biszkopt czekoladowy na ciasto!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g