ciasto miodowe czekoladowe bez rozwałkowania ciast

Super bogaty smak czekolady, z lekkim aromatem miodu! Ciasto Lazy Spartacus-ciasto, które jest przygotowywane z przyjemnością! Ciasto miodowe bez wałkowania ciasta-30 minut i ciasto jest gotowe! Szybkie, proste ciasto jest małe na pół normy, ale jeśli na wakacje, musisz zwiększyć dokładnie 2 razy liczbę produktów. Czekoladowe super-pyszne ciasto miodowe Spartakus w 30 minut, można powiedzieć, że nic nie zrobili!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 27 % 20 g
węglowodany 64 % 47 g
384 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto: ubij jajka z cukrem na puszystą białą masę przez 5-10 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj stopiony miód, wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połącz mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj, dodaj do masy jajecznej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubijaj do uzyskania gładkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem, ułóż ciasto, wygładź szpatułką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec ciasto przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowość do sprawdzenia drewnianym szpikulcem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Krem: połącz mleko skondensowane i masło w temperaturze pokojowej, mieszaj trzepaczką, aż będzie gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto: przyciąć krawędzie ciasta, pokroić na ćwiartki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj wszystkie ciasta i ciasto na wierzchu i bokach kremem, włóż do lodówki na godzinę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmij ciasto, wyrównaj krem szpatułką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj startą ciemną czekoladą. Możesz umieścić w lodówce do impregnacji na 4 godziny lub dłużej.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy