ciasteczka durian

zmęczony zwykłymi ciasteczkami-dodaj egzotyczny składnik! Ciasteczka z durian wyglądają zupełnie zwyczajnie, ale smak jest czymś wyjątkowym. Przygotowanie takich Ciasteczek jest bardzo proste i szybkie, znacznie trudniejsze jest zdobycie egzotycznych owoców. Świeży jest drogi i rzadko sprzedawany w naszym regionie, ponieważ szybko się psuje. Ale zawsze możesz znaleźć gotowe tłuczone ziemniaki. Może być sprzedawany w sklepie lub można go zamówić na wielu stronach z egzotycznymi towarami.
NadziejaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 8 g
tłuszcze 37 % 29 g
węglowodany 53 % 41 g
449 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

przygotowanie tych ciasteczek jest dziecinnie proste, najtrudniejszą częścią jest znalezienie dojrzałego durian. Ale jeśli ten egzotyczny owoc nie jest dostępny, zawsze możesz zamówić go za pomocą Internetu.

więc jeśli wszystkie składniki zostaną zebrane, możesz przejść do gotowania...

1. Włącz piekarnik do 180 stopni Celsjusza, a w tym czasie robimy resztę.

2. Do dużej miski przesiać mąkę pszenną, mleko w proszku, proszek do pieczenia i krem w proszku. Mieszaj ręczną trzepaczką, aż będzie gładka i odłóż mieszaninę na bok.

3. Rozłóż masło w osobnej misce. Powinien być zmiękczony, dla którego należy go wcześniej wyjąć z lodówki i przechowywać w temperaturze pokojowej (1-2 godziny przed rozpoczęciem gotowania). Dodaj granulowany cukier do masła i ubij wszystko razem, aż będzie puszyste i puszyste.

4. Dodaj żółtka do mieszanki masła i cukru, dobrze wymieszaj trzepaczką.

5. Łączymy obie mieszanki (mokre i suche), mieszamy do uzyskania jednorodności.

6. Dodaj puree durian i ponownie dobrze wymieszaj.

7. Nasmaruj blachę do pieczenia kawałkiem masła, rozłóż migdały w stosach (po 2-3 sztuki), posyp sezamem i rozłóż ciasto łyżką na stosie orzechów i nasion. Staraj się układać ciasto tak, aby między ciasteczkami było miejsce.

8. Wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 20-25 minut. Gdy tylko ciasteczka staną się złote - są gotowe! Staramy się nie wysuszyć ciasteczek.

miłej i smacznej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Durian - 147   kcal/100g
  • Budyń - 212   kcal/100g

Podobne przepisy