małe babeczki nadziewane toffi na kwaśnej śmietanie
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj jajko z cukrem.
Krok 2:
Dodaj śmietanę.
Krok 3:
Wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj olej. Wymieszać.
Krok 5:
Mieszając, stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 6:
Tak jest!
Krok 7:
Włóż ciasto do kokilek. Wypełnij Formy do połowy.
Krok 8:
Umieść toffi w każdej babeczce.
Krok 9:
Utop toffi w cieście, lekko dociskając.
Krok 10:
Spłaszcz górę babeczek.
Krok 11:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, koncentrując się na piekarniku i używając drewnianych patyczków.
Krok 12:
Tak!
Krok 13:
Do podania babeczki można lekko schłodzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Toffi - 395 kcal/100g