babeczki budyniowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito.
2. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie ubij mikserem, aż grudki całkowicie znikną.
3. Rozłóż ciasto w foremkach.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 25 minut.
5. Babeczki są bardzo delikatne, a wewnątrz jak gąbka.
do ciasta można dodać ok. 60 g cukru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g