ciasto rybne ryba pod ciastem
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
oddzielamy mięso rybne od kości, przewijamy przez maszynkę do mięsa z cebulą, dodajemy jazo, sól, pieprz, wszelkiego rodzaju przyprawy i zostawiamy w lodówce, a resztę robimy.
podsmażamy posiekaną cebulę i marchewkę startą na średniej tarce
pokrój ziemniaki w małe paski
Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować, jedną warstwę położyć na natłuszczonej rastrze
połóż mięso mielone na wierzchu
na nim smażone warzywa
potem ziemniaki
sól i pieprz wszystkie warstwy
pokrój masło na małe kawałki i połóż na ziemniakach na wierzchu
połóż drugą warstwę ciasta na cieście, ściśnij brzegi i pozwól mu wyrosnąć
przebij widelcem w kilku miejscach
posmaruj jajkiem
włóż do piekarnika nagrzanego do 210gr
piec do miękkości 40 minut
wszyscy, zaproś gości.
podsmażamy posiekaną cebulę i marchewkę startą na średniej tarce
pokrój ziemniaki w małe paski
Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować, jedną warstwę położyć na natłuszczonej rastrze
połóż mięso mielone na wierzchu
na nim smażone warzywa
potem ziemniaki
sól i pieprz wszystkie warstwy
pokrój masło na małe kawałki i połóż na ziemniakach na wierzchu
połóż drugą warstwę ciasta na cieście, ściśnij brzegi i pozwól mu wyrosnąć
przebij widelcem w kilku miejscach
posmaruj jajkiem
włóż do piekarnika nagrzanego do 210gr
piec do miękkości 40 minut
wszyscy, zaproś gości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g