Pizza skręcona
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka solą i cukrem, dodaj ciepłą wodę, wymieszaj.
przesiej mąkę, dodaj do niej suche drożdże. Konieczne jest mieszanie drożdży, aby nie dotykały płynu. Zagnieść ciasto, które przylgnie do rąk.
dodaj olej roślinny i ugniataj, aż zniknie lepkość.
uformuj ciasto w kulkę, przykryj serwetką i odstaw na półtorej godziny w ciepłym miejscu.
Ciasto rozwałkować na plasterki, posmarować keczupem i posypać startym serem.
połóż drobno posiekane kawałki boczku na serze.
pokrój kiełbasę w długie kostki i ułóż w rzędach na warstwie ciasta. Posyp pozostałym serem na wierzchu.
pokrój rolkę wzdłuż na dwie części.
przeplataj obie części rolki razem, zabezpieczając końce.
posmaruj pizzę ubitym jajkiem.
umieść blachę do pieczenia z pizzą w ciepłym miejscu na pół godziny.
piec pizzę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut.
przesiej mąkę, dodaj do niej suche drożdże. Konieczne jest mieszanie drożdży, aby nie dotykały płynu. Zagnieść ciasto, które przylgnie do rąk.
dodaj olej roślinny i ugniataj, aż zniknie lepkość.
uformuj ciasto w kulkę, przykryj serwetką i odstaw na półtorej godziny w ciepłym miejscu.
Ciasto rozwałkować na plasterki, posmarować keczupem i posypać startym serem.
połóż drobno posiekane kawałki boczku na serze.
pokrój kiełbasę w długie kostki i ułóż w rzędach na warstwie ciasta. Posyp pozostałym serem na wierzchu.
pokrój rolkę wzdłuż na dwie części.
przeplataj obie części rolki razem, zabezpieczając końce.
posmaruj pizzę ubitym jajkiem.
umieść blachę do pieczenia z pizzą w ciepłym miejscu na pół godziny.
piec pizzę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g