Kokosowe Roche

to ciastko rozpuści się w ustach i zabierze cię na ciepłe Wyspy. Pyszne domowe cukierki lub ciasteczka-kto lubi. Niezwykle proste w przygotowaniu, składają się z minimalnego zestawu potraw, a jednocześnie są przyjemnością!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 10 g
tłuszcze 52 % 42 g
węglowodany 36 % 29 g
458 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
wlej wiórki kokosowe do miski, dodaj do niej cukier i żółtko, wszystko wymieszaj.
białko ubij osobno widelcem na pianę, dodaj do wiórów, wymieszaj.
połóż pergamin na blasze do pieczenia, rozłóż na nim masę łyżką w postaci zjeżdżalni. Rocher po francusku oznacza "skały, góry".
pieczemy Kokosowe Roche w 180 stopniach do miękkości.
te ciasteczka są lepsze na ciepło, wtedy ich smak jest bardzo kremowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy