Kokosowe Roche
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej wiórki kokosowe do miski, dodaj do niej cukier i żółtko, wszystko wymieszaj.
białko ubij osobno widelcem na pianę, dodaj do wiórów, wymieszaj.
połóż pergamin na blasze do pieczenia, rozłóż na nim masę łyżką w postaci zjeżdżalni. Rocher po francusku oznacza "skały, góry".
pieczemy Kokosowe Roche w 180 stopniach do miękkości.
te ciasteczka są lepsze na ciepło, wtedy ich smak jest bardzo kremowy.
białko ubij osobno widelcem na pianę, dodaj do wiórów, wymieszaj.
połóż pergamin na blasze do pieczenia, rozłóż na nim masę łyżką w postaci zjeżdżalni. Rocher po francusku oznacza "skały, góry".
pieczemy Kokosowe Roche w 180 stopniach do miękkości.
te ciasteczka są lepsze na ciepło, wtedy ich smak jest bardzo kremowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g