bułeczki z jagodami i twarogiem

słodkie delikatne bułeczki z nadzieniem twarogowo-jagodowym! Bułki są bardzo miękkie z przyjemną kwaskowatością. Bardzo smaczne i soczyste bułeczki, prawie jak ciasta, z przyjemną kwaskowatością!
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 20 % 11 g
węglowodany 63 % 34 g
266 kcal
IG: 3 / 3 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

zrób ciasto: wymieszaj drożdże w ciepłym mleku, dodaj dwie łyżki mąki i cukru. Przykryj i trzymaj w ciepłym miejscu, aż utworzy się Czapka.
przesiej mąkę do odpowiedniego naczynia, wlej ciasto, dodaj stopiony odpływ.olej i sól.
dobrze zagnieść ciasto, będzie elastyczne i gładkie. Pozwól mu leżeć przez godzinę, Zwiększ rozmiar.
zrób nadzienie: wymieszaj twaróg, cukier, Van.cukier, żółtko. Lepiej jest wziąć twaróg domowy.
rozwałkuj ciasto na warstwę 5-7 mm, Wytnij kubki o średnicy szklanki lub kubka. 8 cm.
dostałem 30 kółek. Przy 15 małej szklance wycinamy kolejne koło.
układamy koła w foremkach na babeczki, kładziemy pierścienie na wierzchu. W centrum - jagody. Na wierzchu jagód-twarożek. Pozostaw bułki na 10 minut w cieple.
pieczemy bułki z jagodami i twarogiem w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w 180.
ubij z cukrem.białko w proszku, posyp szczyptą soli. Rozłóż białko na bułkach i włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy