skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepuść ciasteczka przez maszynę do mięsa. Wymieszaj z cukrem (1 łyżka) i miękkim masłem.
posmaruj masłem dzieloną formę (sernik pęknie w innej formie), ułóż ciasto z ciastek na dnie, uformuj boki.
piec w piekarniku (rozgrzanym do 180 g) przez 7-10 minut.
Połącz ser topiony z twarogiem, jajkami, cukrem (4 łyżki), skórką z cytryny, cukrem waniliowym (1 łyżeczka). Powinieneś uzyskać całkowicie jednorodną masę. Można go ubić w mikserze.
połóż masę na wierzchu ciasta, spłaszcz i wstaw do piekarnika na 30 minut. Piec już w 150-160 gr.
wyjmij sernik, natychmiast oddziel go nożem od boków. Jeśli nie zostanie to zrobione, po schłodzeniu sernik pęknie.
następnie włóż domowy sernik do lodówki na godzinę. Po wyjęciu możesz posypać startą czekoladą lub polać sosem jagodowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g