skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotowanie mąki migdałowej.
napełnij go wrzącą wodą i przytrzymaj przez 10 minut. Spuść wodę, umyj migdały zimną wodą. Ponownie zalej wrzącą wodą. Po 10 minutach obierz wszystkie orzechy pojedynczo.
suszone migdały w piekarniku (100 stopni) bez rozgotowania. Ostudzić i zmielić w młynku do Kawy na mąkę.
wymieszaj mąkę migdałową z cukrem, mąką, masłem, żółtkami, solą. Zagnieść ciasto.
zwijamy go w kulkę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bierzemy dwie blachy do pieczenia i pokrywamy je pergaminem.
rozwałkuj ciasto na kiełbaski (3-4 sztuki) o grubości 1,5 cm.
teraz z takich kawałków zwijamy kiełbasę o długości 5-6 cm. Zegnij kiełbasę bajglem i lekko ściśnij końcówki-powinny stać się nieco ostre.
piecz przez 12-15 minut, aż będzie gotowy.
wymieszaj cukier waniliowy z cukrem pudrem i zwiń bułeczki waniliowe w tej mieszance. Pozwól im ostygnąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g