skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyj pomarańczę. Włóż do rondla, zalej wodą i gotuj pomarańczę we wrzącej wodzie przez 5 minut.
spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańczę jeszcze 2 razy przez 5 minut.
następnie ponownie spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańczę przez 15 minut.
następnie pokrój pomarańczę, usuń pestki, jeśli są obecne, przepuść pomarańczę przez maszynę do mięsa.
dodaj cukier do pomarańczy, wymieszaj, dodaj masło.
ubij wszystko mikserem i włóż śmietanę do lodówki, aby trochę się zestaliła.
ubij jajka, dodaj mleko skondensowane.
dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz ubij.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
Piec biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
rozłóż Krem pomarańczowy na biszkopcie, zawiń w rolkę, posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g