czekoladowy makaron Yin-Yang
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
Starz proteiny tak jak w
makaron z galaretką z suszonych moreli
.
jeśli w sklepie nie ma mąki migdałowej, musisz zrobić to sam.
aby to zrobić, wlej migdały przez dziesięć minut wrzącą wodą, aby łatwiej było usunąć skórkę. Następnie usuń skórę. Suszymy migdały na blasze do pieczenia przez około pół godziny w temperaturze 100-120 stopni. A następnie zmiel migdały na mąkę za pomocą młynka do kawy lub blendera. Dodaj trochę cukru pudru.
Rozgrzej piekarnik do 150 gr. Posyp mąkę migdałową na blasze wyłożonej pergaminem i wysusz przez pięć minut w piekarniku. Następnie przesiać.
wlej mąkę do miski, dodaj kakao, cukier puder, wszystko wymieszaj.
wlewamy stare białka do miski i ubijamy szczyptą soli. Miękkie szczyty powinny wyjść. Ostrożnie Wprowadzamy cukier i ubijamy do błyszczącego połysku i do gęstych szczytów.
Przenieś białka do miski z mąką migdałową i wymieszaj szpatułką, obracając miskę w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Mieszaj masę, aż będzie gładka. Ale staramy się to zrobić szybciej, w przeciwnym razie ciasto stanie się płynne.
będziemy potrzebować trzech arkuszy papieru do pieczenia.
przenieś ciasto do torby cukierniczej i wyciśnij półfabrykaty na blachę do pieczenia za pomocą dyszy o średnicy 1 cm, Rozmiar każdego półfabrykatu wynosi 2-3 cm, a między nimi ta sama odległość.
trzymaj półfabrykaty przez około godzinę, aby wyschły. Lepiej dwie godziny. Jeśli palec pozostaje czysty i nie przykleja się do powierzchni ciasteczka, puste miejsca są gotowe.
Rozgrzej piekarnik do 155 stopni. I pieczemy makaron przez 13-15 minut.
gotowe ciasteczka łatwo odsuwają się od papieru.
teraz gotujemy ganache. Zagotuj śmietanę, dodaj ją do posiekanej czekolady. A następnie wprowadzamy masło w małe kostki. Wymieszaj wszystko trzepaczką, aby masa stała się jednorodna.
przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki, aby krem zamarzł.
nakładamy ganache na połówki schłodzonych Ciasteczek za pomocą kulinarnej strzykawki, łączymy dwie połówki w jedną. I włóż makaron do lodówki na jeden dzień.
rano możesz zjeść czekoladowy makaron z herbatą lub kawą. Są niesamowicie pyszne!
jeśli w sklepie nie ma mąki migdałowej, musisz zrobić to sam.
aby to zrobić, wlej migdały przez dziesięć minut wrzącą wodą, aby łatwiej było usunąć skórkę. Następnie usuń skórę. Suszymy migdały na blasze do pieczenia przez około pół godziny w temperaturze 100-120 stopni. A następnie zmiel migdały na mąkę za pomocą młynka do kawy lub blendera. Dodaj trochę cukru pudru.
Rozgrzej piekarnik do 150 gr. Posyp mąkę migdałową na blasze wyłożonej pergaminem i wysusz przez pięć minut w piekarniku. Następnie przesiać.
wlej mąkę do miski, dodaj kakao, cukier puder, wszystko wymieszaj.
wlewamy stare białka do miski i ubijamy szczyptą soli. Miękkie szczyty powinny wyjść. Ostrożnie Wprowadzamy cukier i ubijamy do błyszczącego połysku i do gęstych szczytów.
Przenieś białka do miski z mąką migdałową i wymieszaj szpatułką, obracając miskę w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Mieszaj masę, aż będzie gładka. Ale staramy się to zrobić szybciej, w przeciwnym razie ciasto stanie się płynne.
będziemy potrzebować trzech arkuszy papieru do pieczenia.
przenieś ciasto do torby cukierniczej i wyciśnij półfabrykaty na blachę do pieczenia za pomocą dyszy o średnicy 1 cm, Rozmiar każdego półfabrykatu wynosi 2-3 cm, a między nimi ta sama odległość.
trzymaj półfabrykaty przez około godzinę, aby wyschły. Lepiej dwie godziny. Jeśli palec pozostaje czysty i nie przykleja się do powierzchni ciasteczka, puste miejsca są gotowe.
Rozgrzej piekarnik do 155 stopni. I pieczemy makaron przez 13-15 minut.
gotowe ciasteczka łatwo odsuwają się od papieru.
teraz gotujemy ganache. Zagotuj śmietanę, dodaj ją do posiekanej czekolady. A następnie wprowadzamy masło w małe kostki. Wymieszaj wszystko trzepaczką, aby masa stała się jednorodna.
przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki, aby krem zamarzł.
nakładamy ganache na połówki schłodzonych Ciasteczek za pomocą kulinarnej strzykawki, łączymy dwie połówki w jedną. I włóż makaron do lodówki na jeden dzień.
rano możesz zjeść czekoladowy makaron z herbatą lub kawą. Są niesamowicie pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g