czekoladowy makaron Yin-Yang

te ciasteczka staną się twoimi ulubionymi, gdy tylko je spróbujesz! Złożony, ale bardzo ekscytujący proces gotowania i niesamowity smak! Gotowanie makaroników czekoladowych jest dość kłopotliwe, zwłaszcza jeśli nie ma mąki migdałowej. Ale wynik jest tego wart! To mój trzeci makaron i moim zdaniem najbardziej udany.
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 27 % 20 g
węglowodany 65 % 48 g
406 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 3 h
Starz proteiny tak jak w makaron z galaretką z suszonych moreli .

jeśli w sklepie nie ma mąki migdałowej, musisz zrobić to sam.

aby to zrobić, wlej migdały przez dziesięć minut wrzącą wodą, aby łatwiej było usunąć skórkę. Następnie usuń skórę. Suszymy migdały na blasze do pieczenia przez około pół godziny w temperaturze 100-120 stopni. A następnie zmiel migdały na mąkę za pomocą młynka do kawy lub blendera. Dodaj trochę cukru pudru.

Rozgrzej piekarnik do 150 gr. Posyp mąkę migdałową na blasze wyłożonej pergaminem i wysusz przez pięć minut w piekarniku. Następnie przesiać.

wlej mąkę do miski, dodaj kakao, cukier puder, wszystko wymieszaj.

wlewamy stare białka do miski i ubijamy szczyptą soli. Miękkie szczyty powinny wyjść. Ostrożnie Wprowadzamy cukier i ubijamy do błyszczącego połysku i do gęstych szczytów.

Przenieś białka do miski z mąką migdałową i wymieszaj szpatułką, obracając miskę w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Mieszaj masę, aż będzie gładka. Ale staramy się to zrobić szybciej, w przeciwnym razie ciasto stanie się płynne.

będziemy potrzebować trzech arkuszy papieru do pieczenia.

przenieś ciasto do torby cukierniczej i wyciśnij półfabrykaty na blachę do pieczenia za pomocą dyszy o średnicy 1 cm, Rozmiar każdego półfabrykatu wynosi 2-3 cm, a między nimi ta sama odległość.

trzymaj półfabrykaty przez około godzinę, aby wyschły. Lepiej dwie godziny. Jeśli palec pozostaje czysty i nie przykleja się do powierzchni ciasteczka, puste miejsca są gotowe.

Rozgrzej piekarnik do 155 stopni. I pieczemy makaron przez 13-15 minut.

gotowe ciasteczka łatwo odsuwają się od papieru.

teraz gotujemy ganache. Zagotuj śmietanę, dodaj ją do posiekanej czekolady. A następnie wprowadzamy masło w małe kostki. Wymieszaj wszystko trzepaczką, aby masa stała się jednorodna.

przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki, aby krem zamarzł.

nakładamy ganache na połówki schłodzonych Ciasteczek za pomocą kulinarnej strzykawki, łączymy dwie połówki w jedną. I włóż makaron do lodówki na jeden dzień.

rano możesz zjeść czekoladowy makaron z herbatą lub kawą. Są niesamowicie pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy