miękkie ciasteczka Herkulesa
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie luźne składniki.
ubij dżem, jajko, śmietanę.
wlać powstałą mieszaninę do miski z suchymi składnikami, zagnieść ciasto.
mokrymi rękami tworzymy małe ciasteczka, na środku każdego kładziemy orzech. Możesz wziąć orzechy włoskie.
piec w gorącym piekarniku przez 10-15 minut.
ubij dżem, jajko, śmietanę.
wlać powstałą mieszaninę do miski z suchymi składnikami, zagnieść ciasto.
mokrymi rękami tworzymy małe ciasteczka, na środku każdego kładziemy orzech. Możesz wziąć orzechy włoskie.
piec w gorącym piekarniku przez 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g