Roladki filet z kurczaka mozzarella

goście oblizują palce! Prosty przepis dla smakoszy! Często gotuję kurczaka, a to coś nowego. Pyszne soczyste mięso o aromacie pikantnych ziół.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 22 g
tłuszcze 38 % 18 g
węglowodany 15 % 7 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

umyj i osusz filet z kurczaka. Pokrój wzdłuż na 2 płaskie kawałki. Umieść każdy kawałek w folii i lekko pobij. Wyjmij z folii.

sól i pieprz do smaku.

posmaruj każdy plasterek fileta z kurczaka pastą pomidorową, ułóż startą mozzarellę.

przekręć rolki i zabezpiecz je, wiążąc nitką.

smażyć, układając na gorącej patelni z olejem roślinnym. W oleju wstępnie włóż tymianek i rozmaryn, aby olej był nasycony aromatami.


gdy skórka pojawi się na mięsie, Odwróć, smaż z drugiej strony i gotuj pod pokrywką na małym ogniu przez około 7 minut.

pyszne bułki z kurczakiem i serem są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy