Rolada z mięsem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka solą i cukrem, dodaj ciepłą wodę, wymieszaj.
przesiej mąkę, dodaj do niej suche drożdże. Konieczne jest mieszanie drożdży, aby nie dotykały płynu. Zagnieść ciasto, które przylgnie do rąk.
dodaj olej roślinny i ugniataj, aż zniknie lepkość (częściowo).
uformuj ciasto w kulkę, przykryj serwetką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
przełóż wieprzowinę z cebulą przez maszynę do mięsa. Sól i pieprz mięso mielone.
rozwałkuj ciasto na warstwę, posmaruj mielonym mięsem i zwiń w rolkę.
połóż bułkę z mięsem na blasze do pieczenia i ustaw podejście na pół godziny.
Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni.
przekłuć bułkę z mięsem widelcem i posmarować jajkiem. Piec czterdzieści minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal / 100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g