babeczka jabłkowa
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
jabłka najpierw upiecz, a następnie przetrzyj przez sito. Ubij dwa jajka z cukrem, aż będą puszyste, pieniste, a następnie połącz z startymi jabłkami.
dodaj wanilinę, semolinę, dokładnie wymieszaj i pozostaw na 25-30 minut, aby semolina pęczniała.
ciasto włożyć do formy wysmarowanej olejem, wygładzić i lekko posypać cukrem pudrem, upiec w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g