tubki z kremem

popularny Radziecki deser-łatwy do zrobienia w domu! Wielu pamięta smak tych rurek, teraz są też pyszne, ale..inny. Zmieniły się produkty, pojawiły się nowe technologie. Pochodzę z szybkiego rytmu współczesnej kobiety, więc wziąłem gotowe ciasto, jak zrobi to większość zapracowanych gospodyń domowych. Ale krem, przygotuj ten niezapomniany ! Próbujemy, to tylko wydaje się trudne !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 62 % 38 g
338 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Zamrożone ciasto przenoszę na noc do lodówki bez otwierania opakowania / wielu producentów zaleca otwarcie/. Zauważyłem, że ciasto rozmraża się równomiernie, nie wysycha, a następnie dobrze się zwija. Dobrze opłucz jajka i ostudź.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Metalowe stożki kornetyczne posmarować masłem lub olejem słonecznikowym. Jeśli nie ma takich, można je wykonać z papieru do pieczenia, owijając folią na górze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lekko odkurz stół mąką. Rozwałkuj ciasto na prostokątną warstwę o szerokości 27-30 cm. Grubość ciasta wynosi około 0,3 cm. krawędzie równo przyciąć, a następnie pokroić w paski o szerokości 2,5 cm.po upieczeniu rozdrobnić i można użyć jako posypkę. Kładziemy stożek na pasku ciasta i owijamy go od wąskiej krawędzi spiralnie z niewielkim zakładką. Lekko zwilż krawędź paska wodą i przymocuj do skrajnej rundy ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Luźno kładziemy Półfabrykaty rur na blasze do pieczenia szwem w dół, kładąc matę lub nasmarowany pergamin. Przykryj folią i odstaw na 10-15 minut na próbę. Następnie posmaruj, dodając 1 łyżkę do żółtka. l. mleko lub woda. Po prostu smaruję olejem roślinnym, aby kolor był bardziej delikatny i jednolity. Natychmiast piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-17 minut, aż się zarumieni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij gotowe rurki z form, przenieś na ruszt i ostudź bez przykrycia, aby pozostały chrupiące.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj krem białkowy: - konieczne jest prawidłowe ugotowanie syropu. Dodaj wodę do cukru, mieszając, aby gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W momencie wrzenia zmniejsz ciepło do małego, gotuj, aż lekko zmieni kolor, około 4-5 minut. Wlej syrop do spodka z zimną wodą - jeśli utworzy się miękka kulka, syrop jest gotowy. Można go łatwo rozgotować do karmelu, nie rozpraszaj się! / Określam czas warunkowo, wszystko zależy od płyty/.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W tym samym czasie, gdy robię syrop, zaczynam ubijać schłodzone białka ze szczyptą soli. Stopniowo dodaję obroty, wprowadzam wanilinę, sok z cytryny, nadal ubijam do stabilnych szczytów. / Naczynia z białkami można umieścić w innym pojemniku z zimną wodą, ale wszystko mi się udaje/. Kontynuując ubijanie, wlewam gorący syrop cienkim strumieniem / nie na ostrza! / , nadal ubijam, aż mieszanina ostygnie, około 1-2 minut. Krem staje się gęsty i bujny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij worek do szprycowania kremem i napełnij schłodzone rurki. Blaty ze śmietaną można posypać orzechami, okruchami z resztek ciasta, kawałkami czekolady lub kokosa, kolorową posypką cukierniczą, kakao.. Samą rurkę posypuje się cukrem pudrem przez drobny sitko. Wypieki można przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż jeden dzień.

wielu obawia się, gdy surowe jajka są używane w śmietanie, ale tutaj historia jest inna. Podczas łączenia białek z gorącym syropem całkowicie się nagrzewają, więc ten krem jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia.
wanilina lub wanilia są dodawane w celu aromatyzowania i poprawy smaku, a sok z cytryny lub kwas cytrynowy, aby krem nie był mdląco słodki. Próbowałem dodać sok z cytryny podczas gotowania syropu, pod koniec ubijania białek i pod koniec ubijania po dodaniu syropu do białek - wynik był zawsze dobry i smak też.

ciasto francuskie można zrobić samemu, wybierając dowolny odpowiedni przepis w katalog .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy