skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Ciasto: wymieszaj drożdże i proszek.
Krok 2:

Zalej niewielką ilością ciepłej wody.
Krok 3:

Pozostaw na 10 minut.
Krok 4:

Przesiej mąkę pszenną do miski.
Krok 5:

W misce do mąki pszennej przesiać mąkę kukurydzianą.
Krok 6:

Dodaj sól i wymieszaj.
Krok 7:

W środku zrób wgłębienie, wlej mieszaninę drożdży.
Krok 8:

Wlej resztę wody.
Krok 9:

Zagnieść miękkie, elastyczne ciasto, które nie przykleja się do dłoni.
Krok 10:

Przykryj folią i umieść w ciepłym miejscu na 40 minut.
Krok 11:

Nadzienie: czosnek obrać, przepuścić przez prasę.
Krok 12:

Dodaj pieprz, paprykę, sól, olej.
Krok 13:

Wymieszaj wszystko.
Krok 14:

Chleb: odkurz powierzchnię roboczą mąką.
Krok 15:

Ciasto wyłożyć i ponownie wymieszać, nie powinno przyklejać się do rąk.
Krok 16:

Tak!
Krok 17:

Rozwałkuj warstwę o grubości 5-7 ml.
Krok 18:

Pociąć na paski około 3-5 cm.
Krok 19:

Posmaruj mieszanką czosnku.
Krok 20:

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Umieść skrajne paski na środku.
Krok 21:

Tak!
Krok 22:

I tak!
Krok 23:

A następnie zwiń pozostałe paski mocno dociskając ściany do siebie.
Krok 24:

Tak jest!
Krok 25:

Piecz chleb przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g

