Plechinde-paszteciki z dyni w piekarniku

Niesamowite pasztety z dyni, cebuli i papryki!
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 65 % 26 g
193 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 18 h

aby zagnieść ciasto, musisz wymieszać wszystkie suche składniki-mąkę, sól, cukier, suche drożdże, proszek do pieczenia. W środku mieszanki – rozbij 3 jajka (oddziel jedno białko od jajka i odłóż na bok) oraz śmietanę i olej roślinny. I stopniowo ugniatając ciasto, dodaj mleko (ciasto powinno być miękkie). Ciasto powinno wystarczyć 2 razy.
aby przygotować nadzienie, rozpuść masło na rozgrzanej patelni i podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj cebulę i paprykę. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i smażymy. Pod koniec smażenia dodaj cukier. Aby nadzienie nie było płynne.
schłodzić nadzienie i uformować placki z ciasta i nadzienia. Posmaruj gotowe placki do piekarnika ubitym białkiem. Piec rachinde w temperaturze 180 stopni do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal / 100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy