skład / składniki
metoda gotowania
aby zagnieść ciasto, musisz wymieszać wszystkie suche składniki-mąkę, sól, cukier, suche drożdże, proszek do pieczenia. W środku mieszanki – rozbij 3 jajka (oddziel jedno białko od jajka i odłóż na bok) oraz śmietanę i olej roślinny. I stopniowo ugniatając ciasto, dodaj mleko (ciasto powinno być miękkie). Ciasto powinno wystarczyć 2 razy.
aby przygotować nadzienie, rozpuść masło na rozgrzanej patelni i podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj cebulę i paprykę. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i smażymy. Pod koniec smażenia dodaj cukier. Aby nadzienie nie było płynne.
schłodzić nadzienie i uformować placki z ciasta i nadzienia. Posmaruj gotowe placki do piekarnika ubitym białkiem. Piec rachinde w temperaturze 180 stopni do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal / 100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g


