leszcz w piekarniku w łuskach pieczony
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj leszcza, wypatrosz, odetnij głowę, ponownie dobrze umyj pod bieżącą wodą.
2. Lekko osusz tuszę ręcznikami papierowymi.
3. Posolić rybę po obu stronach, zapakować w folię.
4. Umieść paczkę w naczyniu do pieczenia (możesz również na blasze do pieczenia), Wyślij do piekarnika.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę.
podawaj od razu!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Leszcz suszony - 221 kcal/100g
- Leszcz wędzony na gorąco - 172 kcal/100g
- Leszcz gotowany - 126 kcal/100g
- Leszcz świeży - 105 kcal/100g
- Leszcz wędzony na zimno - 160 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g