leszcz w piekarniku w łuskach pieczony

Zamień dzień powszedni w wakacje-przygotuj pyszny obiad! Nie wiem Dla kogo jak, ale dla mnie ryba jest najlepszą rzeczą, jaka może być na stole. Wczoraj mąż przyniósł z pracy dwa leszcze, które szybko & quot;skazaliśmy & quot;) przepis był dość prosty-upiekłam rybę bezpośrednio w łuskach, ale jaki smak! Co za soczystość i delikatność smaku! To po prostu nie do opisania! Będziesz miał rybę, koniecznie spróbuj!
MusyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 81 % 17 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
105 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

1. Umyj leszcza, wypatrosz, odetnij głowę, ponownie dobrze umyj pod bieżącą wodą.

2. Lekko osusz tuszę ręcznikami papierowymi.

3. Posolić rybę po obu stronach, zapakować w folię.

4. Umieść paczkę w naczyniu do pieczenia (możesz również na blasze do pieczenia), Wyślij do piekarnika.

5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę.

podawaj od razu!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Leszcz suszony - 221   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na gorąco - 172   kcal/100g
  • Leszcz gotowany - 126   kcal/100g
  • Leszcz świeży - 105   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na zimno - 160   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy