ciasto cytrynowe z dżemem jabłkowym i kruszonką migdałową

nic nie sprawia, że dom jest tak przytulny jak smak domowych wypieków. kto nie lubi różnych słodyczy, ciast i ciast, ale nie każdy ma czas i chęć ich przygotowania. Chcę zaproponować leniwy przepis. Każdy może z niego skorzystać. nawet bardzo złe gospodynie domowe. ponieważ takie ciasto jest przygotowywane szybko, a smak jest po prostu wspaniały. Co więcej, wszystkie składniki są zawsze pod ręką. Jeśli nie masz dżemu jabłkowego,możesz wziąć dowolny, śliwkowy, morelowy lub gruszkowy.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 30 % 23 g
węglowodany 64 % 49 g
416 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

na bazę musimy zmielić masło z cukrem. Tylko dobrze, prosto Biała.W małych porcjach wprowadzaj mąkę, ciasto powinno być miękkie. Rozłóż go na dnie przygotowanej formy. W piekarniku na piętnaście minut.Następnie posmaruj dżemem lub dżemem. Przygotowanie proszku. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli go nie ma, możesz wziąć zwykłą sodę, tylko zgasić ją octem, w przeciwnym razie usłyszysz jej zapach.Tutaj dodaj skórkę z cytryny, cukier, masło i posiekane migdały. Wymieszaj i delikatnie posyp dżemem. Piec potrzebuje jeszcze pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy