ciasto cytrynowe z dżemem jabłkowym i kruszonką migdałową
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
na bazę musimy zmielić masło z cukrem. Tylko dobrze, prosto Biała.W małych porcjach wprowadzaj mąkę, ciasto powinno być miękkie. Rozłóż go na dnie przygotowanej formy. W piekarniku na piętnaście minut.Następnie posmaruj dżemem lub dżemem. Przygotowanie proszku. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli go nie ma, możesz wziąć zwykłą sodę, tylko zgasić ją octem, w przeciwnym razie usłyszysz jej zapach.Tutaj dodaj skórkę z cytryny, cukier, masło i posiekane migdały. Wymieszaj i delikatnie posyp dżemem. Piec potrzebuje jeszcze pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g