skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować nadziewane bułki wieprzowe na świątecznym stole, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:

Pokrój kawałek szyi wieprzowej na dwie warstwy mięsa.
Krok 3:

Okazało się, że dwie warstwy mięsa o grubości około dwóch centymetrów różnią się wielkością i wagą.
Krok 4:

Pokrywamy większą warstwę mięsa celofanem i starając się równomiernie rozbić włókna, jakościowo uderzamy go młotkiem.
Krok 5:

Wlej nasiona kolendry do moździerza do smaku i zmiel je tłuczkiem.
Krok 6:

Wlej zmielone nasiona kolendry do osobnej miski.
Krok 7:

Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski z kolendrą.
Krok 8:

Dodaj łyżeczkę oleju roślinnego do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 9:

Przygotowaną mieszankę czosnku nakładamy na ubite mięso, dodajemy do smaku czarny pieprz i sól i wcieramy przyprawy ręką.
Krok 10:

Składamy warstwę mięsa na pół, do smaku solimy i pieprzymy z obu stron, ponownie zwijamy i wkładamy do pojemnika.
Krok 11:

W przypadku drugiego zimnego rodzaju przekąski posyp dobrze ubity mniejszy talerz mięsny solą i czarnym pieprzem do smaku.
Krok 12:

Wlej aromatyczną przyprawę chmielowo-suneli do osobnej miski do smaku i dodaj trzy ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę.
Krok 13:

Dodaj pół łyżeczki oleju roślinnego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 14:

Przygotowaną aromatyczną mieszaninę nakładamy na warstwę mięsa z obu stron, dodajemy również czarny pieprz z solą do smaku i wcieramy rękami.
Krok 15:

Złóż warstwę mięsa na pół, nałóż aromatyczną mieszankę na wierzch, dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie ponownie złóż i włóż do pojemnika do pierwszego.
Krok 16:

Pokrój dobrze umyte i obrane pieczarki na cienkie talerze, aby przygotować nadzienie grzybowe.
Krok 17:

Podgrzej głęboką patelnię na kuchence i włóż do niej posiekane grzyby, które smażymy mieszając i odparowujemy z nich całą wodę na wysokim ogniu.
Krok 18:

Pokrój połowę główki cebuli na cienkie półpierścienie i losowo posiekaj.
Krok 19:

Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do grzybów.
Krok 20:

Dodaj do patelni do smaku sól z czarnym pieprzem, półtorej łyżki oleju roślinnego i smaż przez dwie minuty.
Krok 21:

Rozłóż dwie łyżki kwaśnej śmietany na patelni, wymieszaj wszystkie składniki i smaż przez trzy minuty, a następnie przenieś do odpowiedniej miski, aby ostygła.
Krok 22:

Zetrzyj czterdzieści gramów twardego sera na grubej tarce.
Krok 23:

Przenieś starty ser do miski na schłodzone grzyby.
Krok 24:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 25:

Rozłóż przygotowane nadzienie na większej warstwie mięsa i rozprowadź równą warstwą.
Krok 26:

Przykryj nadzienie mięsem, a następnie ostrożnie zawiń je w ciasną rolkę i wsuń do jej krawędzi.
Krok 27:

Zawiąż rolkę nitką i przymocuj jej krawędzie wykałaczkami, a następnie posyp rozmarynem do smaku, zawiń w folię i rozłóż na blasze do pieczenia.
Krok 28:

Do nadzienia na drugą rolkę dobrze spłucz i namocz pięćdziesiąt gramów suszonych śliwek z suszonymi morelami, a następnie rozłóż na mniejszej warstwie mięsa i rozprowadź równą warstwą.
Krok 29:

Owinąć warstwę mięsa z nadzieniem w gęstą rolkę, włożyć do jej krawędzi i posypać rozmarynem do smaku, następnie zawiązać nitką i owinąć folią na blasze do pieczenia.
Krok 30:

Wkładamy blachę do pieczenia z rolkami do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni i pieczemy mniejszą rolkę przez półtorej godziny i dwie godziny dużą z nadzieniem grzybowym.
Krok 31:

Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
dwa dania mięsne są przygotowywane bardzo szybko i łatwo! Czy w twojej rodzinie są miłośnicy wędlin? Zaskocz ich i zachwyć tą cudownie miękką, delikatną wieprzowiną, w której marnieją soczyste grzyby! Takie danie można za każdym razem gotować na różne sposoby: w postaci torebek, w postaci bułek lub "palców", smażyć na patelni, piec w piekarniku i podawać na świąteczny stół na Nowy Rok-absolutnie z dowolnym dodatkiem. Jest niesamowicie smaczny, sycący i zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g


