skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rogi z mięsem mielonym? Przygotuj jedzenie. Wybierz makaron z pszenicy durum, nie gotuje się i jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy. Możesz użyć mięsa mielonego jako gotowego, zakupionego lub wykonanego samodzielnie w domu. Mięso mielone nadaje się z dowolnego mięsa — wołowiny, wieprzowiny, kurczaka, indyka. Mam wołowinę. Umyj cebulę i marchewkę, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2:
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest podpalenie dużego garnka do gotowania makaronu. W tym samym czasie umieść patelnię, aby się rozgrzać. W takim przypadku makaron i mięso mielone będą gotowe w tym samym czasie. Wlej olej na patelnię, włóż posiekaną cebulę i marchewkę. Smaż warzywa na małym ogniu przez 5 minut. Nie zapomnij ich wymieszać. Dodaj sól do wrzącej wody i napełnij rogi.
Krok 3:
Dodaj mięso mielone na patelnię do warzyw i kontynuuj smażenie, rozbijając je szpatułką. Smaż mięso mielone przez około 5 minut.
Krok 4:
Umyj i zetrzyj pomidora. Zamiast pomidora możesz użyć dowolnego sosu pomidorowego (mam gorlodera). Dodaj startego pomidora lub sos na patelnię do mielonego mięsa. Dodaj sól i przyprawy. Mieszaj i smaż mięso mielone jeszcze przez kilka minut.
Krok 5:
Makaron w międzyczasie ugotował się do miękkości. Czas ich gotowania zależy od producenta i rodzaju, przeczytaj dokładne instrukcje na opakowaniu. Wrzuć je do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Następnie dodaj rożki do smażonego mięsa mielonego z warzywami.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj i podgrzej wszystko razem.
Krok 7:
Podawaj rożki z mięsem mielonym do stołu natychmiast, na gorąco. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g