skład / składniki
metoda gotowania
na początek zróbmy ciasto.
do startej na drobnej lub średniej tarce (opcjonalnie) marchewki dodaj masło z cukrem i wymieszaj.. Następnie dodaj sól, sodę z przesianą mąką do morqua i dobrze wymieszaj. Okazuje się, że jest to gęsta masa. Masę tę wkładamy do formy natłuszczonej olejem roślinnym i pieczemy 30min. 180 * z gotowością do sprawdzenia wykałaczką lub szpikulcem. W międzyczasie, gdy marchewka się piecze, robimy krem białkowy, w tym celu ubijamy białka z sokiem z cytryny, aż do uzyskania uporczywej piany, następnie ubijamy i dodajemy cukier puder na łyżeczkę i ubijamy. Gotowość kremu można sprawdzić, aby przykleić trzepaczkę, a jeśli trzepaczka stoi i nie spada, krem jest gotowy. Pozwól marchewce ostygnąć. Następnie nałóż krem na wierzch za pomocą torby cukierniczej. Ciasto marchewkowe z kremem białkowym jest gotowe! Miłego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g