marchewka z kremem białkowym

bardzo smaczny i ekonomiczny przepis na ciasto morkva)))))))). Smak boski
Aleksandr KalchevAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 16 % 11 g
węglowodany 77 % 54 g
326 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

na początek zróbmy ciasto.

do startej na drobnej lub średniej tarce (opcjonalnie) marchewki dodaj masło z cukrem i wymieszaj.. Następnie dodaj sól, sodę z przesianą mąką do morqua i dobrze wymieszaj. Okazuje się, że jest to gęsta masa. Masę tę wkładamy do formy natłuszczonej olejem roślinnym i pieczemy 30min. 180 * z gotowością do sprawdzenia wykałaczką lub szpikulcem. W międzyczasie, gdy marchewka się piecze, robimy krem białkowy, w tym celu ubijamy białka z sokiem z cytryny, aż do uzyskania uporczywej piany, następnie ubijamy i dodajemy cukier puder na łyżeczkę i ubijamy. Gotowość kremu można sprawdzić, aby przykleić trzepaczkę, a jeśli trzepaczka stoi i nie spada, krem jest gotowy. Pozwól marchewce ostygnąć. Następnie nałóż krem na wierzch za pomocą torby cukierniczej. Ciasto marchewkowe z kremem białkowym jest gotowe! Miłego apetytu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy