Pizza Carbonara

oryginalny przepis na zwykłe danie, szybki i prosty! Ten przepis przypomniał mi pizzę jako dziecko-dodaliśmy do niej gotowane pokrojone jajko, było bardzo smaczne!
OlyalyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 50 % 23 g
299 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy wszystkie niezbędne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj ciasto, włóż do formy i przebij widelcem. Na 5 minut wkładamy do piekarnika 180C

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj sos-wymieszaj koncentrat pomidorowy z przyprawami i niewielką ilością wody. Możesz dodać pomidory zmiażdżone blenderem, a następnie nie musisz dodawać wody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż sos na cieście.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szynkę kroimy w paski, układamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej śmietanę do rondla, rozpal na wolnym ogniu. Oddziel żółtko od białka, wstrząśnij białkiem. Dodaj białko do śmietany cienkim strumieniem i jednocześnie mieszając. Gotuj przez około 2 minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ser zetrzeć na tarce, połową sera posypać naszą pizzę, następnie rozprowadzić śmietanę białkowo-śmietankową i 2 część sera.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wkładamy do piekarnika na 10 minut, następnie wyjmujemy i rozprowadzamy żółtko na środku. Wkładamy do piekarnika na kolejne 5 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasza pizza jest gotowa!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal / 100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy