skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy wszystkie niezbędne produkty
Krok 2:
Rozwałkuj ciasto, włóż do formy i przebij widelcem. Na 5 minut wkładamy do piekarnika 180C
Krok 3:
Przygotuj sos-wymieszaj koncentrat pomidorowy z przyprawami i niewielką ilością wody. Możesz dodać pomidory zmiażdżone blenderem, a następnie nie musisz dodawać wody.
Krok 4:
Rozłóż sos na cieście.
Krok 5:
Szynkę kroimy w paski, układamy.
Krok 6:
Wlej śmietanę do rondla, rozpal na wolnym ogniu. Oddziel żółtko od białka, wstrząśnij białkiem. Dodaj białko do śmietany cienkim strumieniem i jednocześnie mieszając. Gotuj przez około 2 minuty.
Krok 7:
Ser zetrzeć na tarce, połową sera posypać naszą pizzę, następnie rozprowadzić śmietanę białkowo-śmietankową i 2 część sera.
Krok 8:
Wkładamy do piekarnika na 10 minut, następnie wyjmujemy i rozprowadzamy żółtko na środku. Wkładamy do piekarnika na kolejne 5 minut.
Krok 9:
Nasza pizza jest gotowa!
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal / 100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g