skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Lód
Krok 2:
Pietruszka
Krok 3:
Posiekana natka pietruszki
Krok 4:
Wyciśnięty sok
Krok 5:
Chlorofil
Krok 6:
Przecedzić przez gazę
Krok 7:
Chlorofil
Krok 8:
Lód
Krok 9:
Wyciśnij gazę
Krok 10:
Włóż gazę do lodu
Krok 11:
Ubij żółtka z cukrem
Krok 12:
Dodaj miód
Krok 13:
Dodaj mąkę
Krok 14:
Ubij z chlorofilem
Krok 15:
Dodaj ubite białka
Krok 16:
Zagnieść krem
Krok 17:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia
Krok 18:
Wlać ciasto
Krok 19:
Biszkopt
Krok 20:
Odwróć biszkopt na czysty papier do pieczenia
Krok 21:
Zwiń rolkę razem z papierem
Krok 22:
Zagotuj mleko z cukrem
Krok 23:
Dodaj wanilinę
Krok 24:
Obrać i pokroić bakłażana
Krok 25:
Dodaj bakłażana do mleka
Krok 26:
Schłodzić bakłażana
Krok 27:
Bakłażan w blenderze
Krok 28:
Posiekaj bakłażana
Krok 29:
Dodaj miękki ser
Krok 30:
Rozłóż krem na biszkopcie
Krok 31:
Zwiń rolkę
opłucz i osusz pietruszkę, a następnie ubij ją w blenderze z wodą (200 ml) i lodem (3-4 sztuki).
wyciśnij sok z pietruszki, wlej do naczynia i gotuj przez 4-5 minut na małym ogniu, aż pojawi się osad w postaci zielonych płatków.
włóż lód do głębokiej miski, na wierzchu gazę z zielonymi płatkami.
biszkopt: ubij żółtka, aby zwiększyły się trzy razy. Bez zatrzymywania się dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie przez siedem minut. Po dodaniu miodu i delikatnym wprowadzeniu mąki.
wymieszaj wszystko i dodaj płatki pietruszki. Ubij masę, aż będzie gładka.
ubij białka osobno cukrem, aby pojawiły się szczyty. Po trzech przejściach dodaj je do ciasta, mieszając od dołu do góry w kółko.
ciasto przełożyć na blachę do pieczenia z pergaminem i piec przez 15 minut w 180 GR (rozgrzać wcześniej).
posyp biszkopt cukrem pudrem, Odwróć na czysty pergamin, usuń stary.
ponownie posyp cukrem pudrem i zwiń w rolkę papieru. Ostudzić.
krem: pokrój obrane bakłażany na kawałki i, jeśli chcesz, usuń nasiona.
rozpuść cukier z wanilią w gorącym mleku, dodaj bakłażana, gotuj przez siedem do ośmiu minut. Ostudzić.
Pellet w blenderze i ubij. Dodaj krem kremowy i ubij w Mus.
rozwiń biszkopt, posmaruj kremem i ponownie zwiń.
włóż bułkę do lodówki na trzy do czterech godzin.
gdy trzeba podać, posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g