skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw do gotowania kawioru
Krok 2:
Przygotowane bakłażany do pieczenia
Krok 3:
Drobno posiekana cebula
Krok 4:
Starte pomidory i pasta pomidorowa
Krok 5:
Mielony czosnek
Krok 6:
Bakłażany wyciśnięte z wody
Krok 7:
Siekanie bakłażana
Krok 8:
Bakłażany przygotowane do smażenia
Krok 9:
Smażenie bakłażana
Krok 10:
Gotowy kawior można układać z wysterylizowane słoiki lub jeść od razu.
bakłażan upiec w piekarniku. Podczas pieczenia bakłażana przygotuj wszystkie warzywa do smażenia: pokrój cebulę w bardzo drobną kostkę, zetrzyj pomidora, drobno posiekaj czosnek lub naciśnij czosnek.
po upieczeniu bakłażana należy natychmiast usunąć z nich skórę.
oczyszczone bakłażany umieścić pod uciskiem, aby płyn (woda) z nich szkła.
gdy cały płyn z bakłażana spłynie, należy je drobno posiekać (bardzo drobno).
po tym, jak wszystkie bakłażany zostaną posiekane (pokruszone), połóż je na patelni z rozgrzanym olejem i smaż przez 5-7 minut, ciągle mieszając, sól, a następnie włóż cebulę do bakłażana i smaż przez kolejne 5 minut (mieszając). Po upieczeniu (duszeniu) bakłażana z cebulą należy dodać startego pomidora, pomidora, czosnku, pieprzu, wymieszać i dusić przez kolejne 2 minuty mieszając.
gdy kawior ostygnie (jest również pyszny na gorąco), przed jedzeniem możesz dodać do niego trochę pachnącego słonecznika lub oliwy z oliwek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g