kurczak pieczony pod jogurtem

lekki i zdrowy kurczak pod jogurtem okaże się delikatny i soczysty. Bardzo smaczny pieczony kurczak, czosnek nadaje potrawie tylko posmak i nie pozostawia zapachu. Wygląda pięknie i apetycznie!
LanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 15 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
195 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Czosnek mielony

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kurczaka, lekko ubij

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jogurt naturalny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kura, czosnek, sól, jogurt

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 1 godzinie włóż do formy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj i upiecz formę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp serem i zrumień

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

pokrój kurczaka, lekko ubij.

zetrzyj czosnek.

umieść kurczaka, czosnek, sól i jogurt w naczyniu.

pozostaw do marynowania na 1 godzinę.

następnie połóż całą zawartość na blasze do pieczenia, przykryj folią i piecz około 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

następnie zdejmij folię. Ciecz jeszcze nie wyparowała. Posyp serem i doprowadź do rumianego stanu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt 3,5% tłuszczu - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy