pierogi na parze gotowane na parze w podwójnym bojlerze z kapustą

bardzo smaczne pierogi dla bardzo pracowitych gospodyń domowych! Pierogi to tradycyjne danie kuchni ukraińskiej i jedno z najbardziej lubianych w naszej rodzinie. A gotowane na parze pierogi są uważane za przydatne.
Lidia AleksandrownaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 75 % 18 g
96 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

wraz z pojawieniem się parowca w domu używamy go do gotowania różnych potraw, w tym do gotowania pierogów na parze.

dodaj sól i sodę do kefiru, przesiej mąkę i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto.

do nadzienia posiekaj kapustę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Smażyć warzywa na oleju słonecznikowym do miękkości, soli i pieprzu. Ochłodzić.

zrób kiełbasę z ciasta, pokrój na kawałki dla każdego pierogu. Zrób kółka z ciasta, połóż na nich nadzienie, przyklej.

 pierogi gotować na parze przez 6-8 minut (w zależności od wielkości pierogów). Wyjmij i polej odrobiną smażenia. Resztę należy złożyć osobno. Pierogi można gotować w podwójnym bojlerze.

do smażenia usmaż cienko pokrojoną cebulę na oleju roślinnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal / 100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy