pierogi gotowane na parze z kapustą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wraz z pojawieniem się parowca w domu używamy go do gotowania różnych potraw, w tym do gotowania pierogów na parze.
dodaj sól i sodę do kefiru, przesiej mąkę i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto.
do nadzienia posiekaj kapustę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Smażyć warzywa na oleju słonecznikowym do miękkości, soli i pieprzu. Ochłodzić.
zrób kiełbasę z ciasta, pokrój na kawałki dla każdego pierogu. Zrób kółka z ciasta, połóż na nich nadzienie, przyklej.
pierogi gotować na parze przez 6-8 minut (w zależności od wielkości pierogów). Wyjmij i polej odrobiną smażenia. Resztę należy złożyć osobno. Pierogi można gotować w podwójnym bojlerze.
do smażenia usmaż cienko pokrojoną cebulę na oleju roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g