Pigodi na parze Koreańskie

Koreańskie paszteciki na parze z wieprzowiną i kapustą. Objadanie się! Bardzo często pigodi nazywane są "koreańskimi mantami". Ale to błąd. Pigodi-nie manti ani pierogi, ale pasztety. Jak wszystkie koreańskie potrawy-są ostre, mocno pieprzne i rozpalają ogień w ustach. Ale my, Europejczycy, możemy sobie pozwolić na zmniejszenie ilości pieprzu - przepis kulinarny nie ucierpi na tym.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 15 % 6 g
węglowodany 65 % 26 g
189 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

kładziemy ciasto. Łyżka ciepłego mleka, półtorej łyżki cukru, drożdży. Wszystko, jak zwykle, wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu. Jak tylko się pojawi, zagnieść ciasto. Dodaj jedno jajko, mleko, mąkę, sól, wszystko dokładnie wymieszaj (ciasto powinno lekko przykleić się do rąk), a także umieść w ciepłym miejscu, aby ciasto wyrosło. Następnie ugniatamy jeszcze raz. Ciasto jest gotowe, należy je przykryć ręcznikiem i rozpocząć przygotowywanie nadzienia.
drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na złoty kolor. Dodajemy tam drobno posiekaną, wyciśniętą ręcznie kapustę i doprowadzamy ją na małym ogniu do przezroczystości. Surowe mięso oczyszczamy z tłuszczu, kroimy w kostkę, około pół centymetra i mieszamy z gotową kapustą. Pozostały tłuszcz pokroić na kawałki. Sól, pieprz.
aby ciasto nie przykleiło się do rąk, posmaruj ręce olejem roślinnym. Oddziel kawałki wielkości piłki pingpongowej od ciasta i rozwałkuj je. Okrąg powinien mieć średnicę około 12 centymetrów. Na środku kładziemy nadzienie, jeden lub kilka kawałków tłuszczu i mocno przyklejamy ciasto "warkoczem". Kładziemy je na nasmarowanych kratach mantyshnitsa. Dopóki woda się zagotuje, będą się oddalać, podnosić.
dodaj sól do wody, możesz mieć liść laurowy. Pigodi gotuje się przez 40-45 minut.
podawaj z sosem sojowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal / 100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal / 100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy