skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kładziemy ciasto. Łyżka ciepłego mleka, półtorej łyżki cukru, drożdży. Wszystko, jak zwykle, wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu. Jak tylko się pojawi, zagnieść ciasto. Dodaj jedno jajko, mleko, mąkę, sól, wszystko dokładnie wymieszaj (ciasto powinno lekko przykleić się do rąk), a także umieść w ciepłym miejscu, aby ciasto wyrosło. Następnie ugniatamy jeszcze raz. Ciasto jest gotowe, należy je przykryć ręcznikiem i rozpocząć przygotowywanie nadzienia.
drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na złoty kolor. Dodajemy tam drobno posiekaną, wyciśniętą ręcznie kapustę i doprowadzamy ją na małym ogniu do przezroczystości. Surowe mięso oczyszczamy z tłuszczu, kroimy w kostkę, około pół centymetra i mieszamy z gotową kapustą. Pozostały tłuszcz pokroić na kawałki. Sól, pieprz.
aby ciasto nie przykleiło się do rąk, posmaruj ręce olejem roślinnym. Oddziel kawałki wielkości piłki pingpongowej od ciasta i rozwałkuj je. Okrąg powinien mieć średnicę około 12 centymetrów. Na środku kładziemy nadzienie, jeden lub kilka kawałków tłuszczu i mocno przyklejamy ciasto "warkoczem". Kładziemy je na nasmarowanych kratach mantyshnitsa. Dopóki woda się zagotuje, będą się oddalać, podnosić.
dodaj sól do wody, możesz mieć liść laurowy. Pigodi gotuje się przez 40-45 minut.
podawaj z sosem sojowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal / 100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g