skład / składniki
metoda gotowania
dodaj drożdże z cukrem do ciepłej wody, wymieszaj, przytrzymaj przez 10-15 minut. Następnie posolić, wlać olej roślinny, wymieszać, dodać mąkę i zagnieść ciasto.
przykryj ciasto ręcznikiem, przytrzymaj przez 30-40 minut. Następnie zagnieść i podzielić na trzy do czterech części.
po rozwałkowaniu każdej części cienkimi warstwami, nasmarowaniu warstw olejem roślinnym, posypaniu orzechami włoskimi do smaku (można to zrobić bez nich) i zrolowaniu bułki za pomocą patyczka.
pokrój ciasto na kawałki o tej samej szerokości i długości.
do gotowania użyj mantovar lub gotuj chinkal na parze w podwójnym bojlerze, szybkowarze przez około pięć minut.
podawaj chinkal z gotowanym mięsem lub kurczakiem. I z sosem czosnkowo-pomidorowym.
SOS: koncentrat pomidorowy rozcieńcza się wodą do sosu, smaży na oleju roślinnym na patelni. Miesza się z posiekanym czosnkiem. Możesz przygotować taki sos ze świeżych pomidorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g

