grillowane bakłażany z cebulą i octem

trochę czasu i pyszna pyszna przekąska na stole!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
32 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój bakłażany w plastry o grubości 1 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę pokroić w krążki, ułożyć na bakłażanie, posolić, pieprzyć, wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj wodę z octem i olejem. Bakłażany zalać taką wodą, wymieszać rękami, pozostawić do marynowania na 1 godzinę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż bakłażany na ruszcie grillowym ustawionym na grillu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj na ładny złoty kolor z obu stron. Smacznego i relaksu na łonie natury!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy