grillowane bakłażany z cebulą i octem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój bakłażany w plastry o grubości 1 cm.
Krok 2:
Cebulę pokroić w krążki, ułożyć na bakłażanie, posolić, pieprzyć, wymieszać.
Krok 3:
Wymieszaj wodę z octem i olejem. Bakłażany zalać taką wodą, wymieszać rękami, pozostawić do marynowania na 1 godzinę.
Krok 4:
Połóż bakłażany na ruszcie grillowym ustawionym na grillu.
Krok 5:
Gotuj na ładny złoty kolor z obu stron. Smacznego i relaksu na łonie natury!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g