Narhangi w kotle na stosie

pyszna, bogata kuchnia uzbecka.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 30 % 7 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Narhangi to danie kuchni uzbeckiej.
do gotowania lepiej jest użyć kotła. Jest wygodniejszy w przypadku tego przepisu i ogólnie kuchni orientalnej. Gotowanie w kotle 12 litrów odbywa się w następujący sposób.
topimy Kurdyuk. Wystarczy gram 400. Jeśli nie lubisz smaku tłuszczu z ogona, użyj oleju słonecznikowego. Następnie usuwamy skwarki z roztopionego tłuszczu i dodajemy 1,5 kg.mięso jagnięce. Nie doprowadzając do smażonego stanu, wsypujemy cebulę pokrojoną w półpierścienie do kotła. Wymieszaj z mięsem bez zmiany koloru cebuli. Przytrzymaj przez 3 minuty mieszając cebulę z mięsem. Czas na pieprz i sól według własnych upodobań. Nie można obejść uzbeckiego dania bez dodania ziry. Następnie zmniejsz ogień o minimum. Układamy warstwy dalej 800 rozrządu. marchew, 800 zł. papryka bułgarska i 1 kg. pomidor pokrojony na małe kawałki, 1,5 kg. ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodaj 2 papryczki chili bez ich łamania i główkę czosnku. Okresowo dodajemy wszystkie warstwy, pieprzymy i dodajemy ziry do smaku, bez mieszania. Następnie przykrywamy kocioł pokrywką, zostawiamy go na wolnym ogniu przez 1, 5 godziny. Po upływie czasu usuwamy go z ognia. Smacznego!!!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Gruby brzuch - 897   kcal/100g

Podobne przepisy