chleb ciabatta w maszynie do chleba

Masz dość zwykłego chleba? Przygotuj włoski-bardzo smaczny i satysfakcjonujący! Moje marzenie się spełniło, a teraz mam maszynę do chleba, aw domu zawsze jest świeży i pyszny domowy chleb. Teraz nawet nie patrzę na półki na chleb w sklepie)) i ze względu na różnorodność próbuję wielu przepisów. Bardzo podobał mi się ten znaleziony w Internecie. Dzielę się! Chleb jest miękki, porowaty, przewiewny i jednocześnie gęsty. Bardzo smaczne!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 75 % 40 g
245 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 35 min

do miski wypiekacza do chleba wkładamy: drożdże, mąkę pszenną i żytnią, sól. Wlej oliwę z oliwek i serwatkę. Ważne jest, aby przestrzegać dokładnie tej kolejności zakładek składników. Włącz tryb główny (do pieczenia zwykłego chleba). W każdym wypiekaczu do chleba ten program zajmuje inny czas, w moim proces trwa 3,5 godziny.

kiedy czas minie-chleb ciabatta jest gotowy. Można go jeść zarówno na gorąco, jak i po schłodzeniu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy