chleb ciabatta w maszynie do chleba
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
do miski wypiekacza do chleba wkładamy: drożdże, mąkę pszenną i żytnią, sól. Wlej oliwę z oliwek i serwatkę. Ważne jest, aby przestrzegać dokładnie tej kolejności zakładek składników. Włącz tryb główny (do pieczenia zwykłego chleba). W każdym wypiekaczu do chleba ten program zajmuje inny czas, w moim proces trwa 3,5 godziny.
kiedy czas minie-chleb ciabatta jest gotowy. Można go jeść zarówno na gorąco, jak i po schłodzeniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g