skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagotuj 120 ml.wody z solą 3GR. Bardzo szybko zaparzyć 50 gramów mąki i ostudzić.
Krok 2:
Dodaj jajko, olej roślinny, mleko. Stopniowo dodając mąkę, zagniataj ciasto.
Krok 3:
Jeśli nie ma wystarczającej ilości mąki, możesz dodać więcej, ciasto nie powinno przyklejać się do rąk. Przykryj i pozwól ciastu parzyć przez 1 godzinę. W tym czasie ugniataj ponownie.
Krok 4:
Gdy ciasto odpoczywa, robimy nadzienie.
Krok 5:
Drobno posiekaj cebulę i dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj ze 100 ml. woda i przyprawy.
Krok 6:
Podziel ciasto na części i rozwałkuj na ciasta o grubości 2 mm.
Krok 7:
Połóż mięso mielone na jednej połowie ciasta i przykryj drugą połową.
Krok 8:
Dociśnij krawędzie widelcem i zwiń spodkiem, upewnij się, że szew jest szczelnie zamknięty.
Krok 9:
Wlej olej roślinny na głęboką patelnię i gotuj na średnim ogniu pojedynczo, na złoty kolor, przez 4 minuty z każdej strony. Rozłóż cheburek na ręczniku papierowym, aby stos nadmiaru tłuszczu. Podawaj na gorąco. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g