skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na zdjęciu brakuje orzechów
Krok 2:
Pierwszą rzeczą, którą musimy zrobić, to nie ubijać jajek za pomocą trzepaczki. Dodaj szczyptę soli, cukru i wódki (nie martw się, z powodu małej ilości danie nie będzie zakazem dla dzieci i kierowców). Mieszać.
Krok 3:
Następnie dodaj mąkę i zagniataj ciasto.
Krok 4:
Teraz zawiń w torebkę celofanową i włóż do lodówki na pół godziny.
Krok 5:
Następnie rozwałkuj nasze ciasto na ciastka, możesz je wysuszyć, aby nie sklejało się podczas cięcia.
Krok 6:
Pokroić w cienkie paski.
Krok 7:
Podgrzewamy olej roślinny w głębokim tłuszczu lub patelni (kocioł) i rzucamy małymi porcjami. Podczas smażenia wzrosną 3 razy. Smażyć szybko, dosłownie pół minuty.
Krok 8:
Teraz musimy przygotować nadzienie. Włóż miód do małego rondla, po 2 minutach cukier, cały czas mieszając
Krok 9:
I po kolejnych 2-3 minutach (jak cukier się rozpuści) posiekane orzechy laskowe. Wlać nadzienie miodowe do naszego Chucka Chucka i ułożyć w formie zjeżdżalni na talerzu Udekoruj pozostałymi orzechami na wierzchu. Wyślij do lodówki na godzinę, aby miód zamarzł. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g