papryka nadziewana serem

niesamowite danie dla smakoszy i nie tylko. Kiedyś w restauracji & quot; Sofia & quot; podawano paszteciki z bryndzy. To było coś! Nie ma teraz & quot; Sofii & quot;, nie ma tych ciast. Ale jest przepis, który zdecydowanie radzę wypróbować. Będziesz zachwycony!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 13 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 48 % 20 g
193 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ci, którzy podążają za postacią, mogą zatrzymać się na piątym kroku i nie panierować ani nie smażyć bułek pieprzowych – w tej wersji mają również prawo istnieć. Do boju!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Piecz paprykę w piekarniku. Jego skóra powinna stać się czarna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż ser na każdej połowie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Delikatnie zwiń.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij jajka do miski, wstrząśnij widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Faszerowaną paprykę najpierw zawiń w mąkę, a następnie zanurz w misce z jajkiem, a następnie zawiń w bułkę tartą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Można panierować bardzo poważnie: mąka-jajko - bułka tarta-jajko-bułka tarta-jajko-duża bułka tarta .

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażyć paprykę w głębokim tłuszczu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój gotową paprykę i podawaj na liściach sałaty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Finita & quot; smacznego!

przed dalszym użyciem pieczonej papryki należy usunąć skórkę. Aby to zrobić, pieprz wyjęty z piekarnika należy złożyć w ciasną plastikową torbę.Zawiąż paczkę i pozostaw na 10-15 minut. Alternatywnie możesz włożyć paprykę do rondla i przykryć. W tym czasie pieprz trochę ostygnie – można go wziąć rękami, skóra "poci się" i zostanie usunięta bez najmniejszego wysiłku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy