papryka nadziewana serem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ci, którzy podążają za postacią, mogą zatrzymać się na piątym kroku i nie panierować ani nie smażyć bułek pieprzowych – w tej wersji mają również prawo istnieć. Do boju!
Krok 2:
Piecz paprykę w piekarniku. Jego skóra powinna stać się czarna.
Krok 3:
Połóż ser na każdej połowie.
Krok 4:
Delikatnie zwiń.
Krok 5:
Rozbij jajka do miski, wstrząśnij widelcem.
Krok 6:
Faszerowaną paprykę najpierw zawiń w mąkę, a następnie zanurz w misce z jajkiem, a następnie zawiń w bułkę tartą.
Krok 7:
Można panierować bardzo poważnie: mąka-jajko - bułka tarta-jajko-bułka tarta-jajko-duża bułka tarta .
Krok 8:
Smażyć paprykę w głębokim tłuszczu.
Krok 9:
Pokrój gotową paprykę i podawaj na liściach sałaty.
Krok 10:
Finita & quot; smacznego!
przed dalszym użyciem pieczonej papryki należy usunąć skórkę. Aby to zrobić, pieprz wyjęty z piekarnika należy złożyć w ciasną plastikową torbę.Zawiąż paczkę i pozostaw na 10-15 minut. Alternatywnie możesz włożyć paprykę do rondla i przykryć. W tym czasie pieprz trochę ostygnie – można go wziąć rękami, skóra "poci się" i zostanie usunięta bez najmniejszego wysiłku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g